Skip to main content

Često postavljana pitanja

Gdje smo?

Kontaktirajte nas:

Kako si uzmem uzorak?

Kad primimo narudžbu, ćemo vam slati set za uzimanje uzoraka sa uputama na vašu adresu. Štapiće više puta protrljamo sa unutarnje strane obraza i stavimo ih u obilježene papirnate omotnice za svaku testiranu osobu. Tako se stanice priljepe na poseban materijal na štapiću Dacron®, koji se upotrebljava za kvalitetan prijenos i izolaciju uzoraka DNK za analizu.

Koliko je test točan i pouzdan?

Za sve testove i analize garantiramo 100% točnost i pouzdanost. Sve analize kod nas  tretiramo najvišimi standardima točnosti i ponavljanja.

Kako ću primit set sa uzimanje uzoraka?

Set za uzimanje standardnih uzoraka dobit ćete preporučenom poštom na vašu adresu poslije plačanja 1. rate. Možete i osobno doći na Institut.

Dali je uzimanje uzoraka bezbolno?

DA. Set za uzimanje uzoraka sadrži vatirane štapiće, kojima trljate po unutarnjem dijelu obraza. Unutarnji dio obraza sadrži DNK. Nikakve igle nisu uključene: procedura je bezbolna i ne-invazivna.

Koliko dugo vrijedi DNK uzorak nakon uzimanja ?

Dokle god se štapić sa uzorkom DNK osuši, nema nikakvog problema, može stajati i 1 godinu u suhom prostoru. Ako se uzorku ne dopusti da se osuši, plijesan će se uhvatiti za štapiće i uništiti uzorak.

Kako mogu da platim test?

DNK test se može platit svim kreditnim karticama na temelju sigurnog elektronskog poslovanja PayPal. Može se platit i preko banke, pošte ili preko elektronskog poslovanja.

Moguče je i plačanje na rate,  kontaktirajte nas na info@test-ocinstva.com.

Dali je moguče test napraviti anonimno?

Uzorke si uzmete sami kod kuče i šaljete ih kod nas upotrebljujuči specijalan referentni broj. Nije potrebno pisati ime i prezime.

Dali su rezultati testa validni na sudu?

Ako trebate test za sud, uzorke će stručna osoba kod nas Institutu i sve testirane osobe trebaju se legitimirat. Nakon toga napravimo stručne rezultate koji valjaju na sudu.

Ukoliko se u pitanje dovodi nasljedstvo ili oporuka, a treba utvrditi biološku povezanost članova obitelji, također se može učiniti DNK testiranje za sud. Kod ovakvih slučajeva uglavnom se radi DNK testiranje za srodstvene testove ili genetska rekonstrukcija, djed/baka – unuk/unuka, blizanaca, kako bi se utvrdilo biološko srodstvo.

Zašto odabrati Institut?

Nudimo stručne savjete i pomoć u svim segmentima DNK testiranja: utvrđivanje očinstva, majčinstva, krvnog srodstva, podrijetla, rekonstrukcije DNK, genetskog profiliranja i forenzičkog savjetovanja. Institut pruža sveobuhvatan spektar testova i  usluga klijentima što uključuje uzimanje uzoraka, testiranje, osiguranje kvalitete, pomoć u tumačenju rezultata.

Laboratorij je akreditiran od strane međunarodnih tijela i ima međunarodne certifikate iz ACLASS akreditacije (ISO / IEC 17025) i ASCLD / LAB.