Skip to main content

Izjava o zaštiti privatnosti

1. Opće odredbe

 1. Izjava se odnosi na provođenje prakse zaštite privatnosti Instituta za DNK analize (nadalje ”mi”, ”nama” i ”naš”) na ovoj web stranici
 2. Vaše pravo privatnosti poštujemo u potpunosti te se obvezujemo da nećemo bez vašeg znanja i jasnog dopuštenja putem ove web stranice posredovati niti jedan osobni podatak. Svaki nama povjeren osobni podatak bit će obrađen sukladno Zakonom o zaštiti prava osobnih podataka iz godine 2005.
 3. Molimo vas da pažljivo pročitate odredbe ove izjave o zaštiti privatnosti jer ćete morati potvrditi da se s njom slažete prije slanja vaših osobnih podataka.

2. Prikupljanje i upotreba osobnih podataka

 1. Prilikom posjete našoj web stranici, o vama nećemo bez vašeg dopuštenja pridobiti nijedan osobni identifikacijski podatak, osim ako nam osobni podatak ne dostavite sami. Narav informacije koju dobijemo tijekom vaše posjete našoj web stranici zavisi od toga što napravite tokom posjete naše web stranice.
 2. Ako posjetite našu web stranicu sa namjerom da je pregledate, pročitate ili radi prijenosa informacija, onda ćemo automatski pridobiti i spremiti vašu IP adresu, tip korištenog programa i vrijeme provedeno na našoj web stranici. Pomoću informacija takve vrste pokušavamo poboljšati korisnost stranice za naše korisnike, vodimo evidenciju o broju konačnih korisnika i o vrsti tehnologije koju naši posjetitelji koriste. Pomoću navedenih podataka sastavljamo agregatno statističko izvješće o našim korisnicima prema broju korisnika, uzorcima pregledavanja i tim povezanim informacijama o našoj web stranici. Takve vrste statistika ne uključuje ispostavljanje osobnih podataka.
 3. Ukoliko nam odlučite posredovati svoje osobne podatke (npr. ime, e-poštu i poštansku adresu) na jednu od navedenih adresa objavljenih na našoj web stranici, takve vrste informacije upotrijebiti ćemo isključivo zbog vašeg upita.
 4. Ukoliko namjeravate na našoj web stranici kupiti pojedine proizvode, molimo vas da s nama podijelite vaše osobne identifikacijske podatke: ime, e-mail adresu, kontaktni telefonski broj, vrstu kreditne kartice, cijelo ime kao što je navedeno na kreditnoj kartici, broj kreditne kartice i datum isteka valjanosti. Takve vrste informacija upotrebljavamo radi obrađivanja vaše narudžbe. Radimo na tome da prikupimo samo one osobne identifikacijske podatke koji su nužni za izvedbu posla.
 5. Poslani uzorak sline sadrži genski zapis koji se tretira u razdoblju našeg ugovornog odnosa kao krajnje osjetljiv i povjerljiv osobni podatak koji je u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Obrada toga potrebna je tijekom procesa genetskog testiranja. Obavezujemo se da ćemo očuvati povjerljivu narav tako prikupljenih podataka i da ćemo ih upotrijebiti samo u obimu koji je nužno potreban za vašu odabranu narudžbu. Potvrđujete da se kupnjom naših usluga na ovoj web stranici slažete s odredbama ove izjave o privatnosti i da nam dajete izričitu suglasnost za obradu vaših krajnje osjetljivih podataka. Ukoliko nam pošaljete uzorak sline koji pripada nekoj drugoj osobi, treba nam vaša potvrda da je ta druga osoba izričito suglasila u našu obradu takve vrste krajnje osjetljivih osobnih podataka.

3. Razotkrivanje osobnih podataka

 1. U skladu sa strogom obavezom povjerljivosti možemo razotkriti vaše osobne podatke i/ili osjetljive osobne podatke našim ovlaštenim osobama i/ili izvođačem djelatnosti u razumnom obimu koji je potreban za izvođenje gore napisanih namjera. Ovlaštene osobe i/ili izvođači djelatnosti ugovorom su obavezni obraditi vaše podatke u skladu sa našim naputcima i sigurnosnim standardima Zakona o zaštiti osobnih podataka.
 2. Testiranje koje za nas i u našem imenu izvršava izvođač djelatnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, temelji isključivo na anonimnosti podataka. Prije početka testiranja uzorka svakom klijentu odredimo broj u obliku koda, što sprječava moguće razotkrivanje bilo kakvog osobnog identifikacijskog podatka. Vaš će identitet biti povezan s rezultatima testiranja tek kad se rezultati vrate s testiranja.

4. Kolačići (Cookies)

 1. Pošto upotreba naše web stranice sadrži kolačiće, isti se mogu pojaviti i u vašem web pregledniku. Kolačići su sitne tekstualne datoteke pomoću kojih pridobivamo informacije o učestalosti i prirodi posjeta pojedinačnog korisnika. Kolačići kao takvi ne sadrže osobne identifikacijske podatke, osim u slučaju kada nam vi date osobne identifikacijske podatke. Tada se informacije u kolačiću povežu s vašim prikupljenim podacima.
 2. U postavkama vašeg web preglednika možete isključiti mogućnost potvrda kolačića ukoliko ne želite da bi vaš web preglednik podržavao kolačiće. Onemogućavanje funkcija kolačića može dovesti do slabijeg funkcioniranje naše web stranice i slabijeg korištenja funkcija i podataka koji su na našoj stranici.

5. Promjene izjave o zaštititi osobnih podataka

 1. Tekom vrjemena možemo promijeniti objavljenu izjavu o zaštiti osobnih podataka. Moguće promjene bit će objavljene na našoj web stranici radi vašeg upoznavanja sa našim pridobivanjem , upotrebi i objavljivanju podataka. U koliko bude došlo do značajne razlike između nove obrade osobnih podataka i obradom osobnih podataka opisanoj u ovoj Izjavi o zaštiti osobnih podataka ili na neki drugi način razotkrivene i sa vaše strane odobrene obrade osobnih podataka, obvezujemo se da ćemo vas o tome obavijestiti osobno te vam ponuditi mogućnost primanja ili odbijanja obrade vaših osobnih podataka u skladu sa novim odredbama obrade osobnih podataka.

6. Pravo do odustajanja

 1. Kod uzimanja u obzir nekih iznimka, imate pravo na pridobivanje kopije osobnih podataka koje smo pridobili od vas i da popravite moguće nepravilnosti tako prikupljenih podataka. U koliko se želite odreći nekih od ovih prava, o tome nas obavijestite na info@dnktest.net. Vaš zahtjev ćemo obraditi u najkraćem mogućem roku te se obvezujemo na maksimalno 30 dnevni rok obrade.

7. Neposredni marketing

 1. Sa vaše strane posredovane osobne podatke možemo upotrijebiti sa namjerom da vas obavijestimo o našim i zastupljenim proizvodima i djelatnostima koje bi mogle biti za vas zanimljive. Takvu vrstu marketinga možemo izvesti po pošti, e-pošti, SMSu, telefonu ili faksu. Svaki takav marketing ćemo izvesti u skladu sa vašim željama i sa vašom posebnom suglasnošću.